Martins wint mooie F3-hoofdrace Bahrein

Op het Bahreinse circuit van Sakhir is de eerste Formule 3-hoofdrace van het jaar verreden. Het zorgde voor flink wat spannende duels en wederom een mooie race.

De poleposition was in handen van Franco Colapinto, met Roman Stanek naast zich. Victor Martins en Juan Manuel Correa vertrokken vanaf rij twee, voor Zane Maloney en Gregoire Saucy. Colapinto en Stanek behielden hun posities bij de start, Martins deed dat ook en voor Maloney was het al snel klaar met een kapotte auto.

De safety car kwam de baan op, onder meer om Maloney's auto en die van Francesco Pizzi op te ruimen, terwijl ook Caio Collet, Zak O'Sullivan en Oliver Bearman in de clinch lagen - voor Collet was de race voorbij. Bij de herstart hield Colapinto zijn plek vast, maar Stanek werd te grazen genomen door Martins.

Voor Stanek sloeg de pech al bijna gelijk toe: rechtsachter was lek na een duel met Alexander Smolyar, de Rus nam plek drie over en vervolgens stond Nazim Azman dwars op de baan. Smolyar moest volle bak knokken om Correa van zich af te houden, maar dat lukte niet en Arthur Leclerc stond al klaar om de Rus ook aan te vallen.

Leclerc ging al rap voorbij Smolyar én Correa, terwijl ook Saucy langs Smolyar ging. Richting de slotfase sloot Martins weer aan bij Colapinto en zo ontstond een heerlijke strijd om de winst, waarbij de twee meerdere malen van positie wisselden, tot Martins het duel in elk geval voor even gewonnen leek te hebben.

Vijf ronden voor het einde was Martins weggereden bij Colapinto, die aangevallen werd door Leclerc. De broer van F1-coureur Charles Leclerc ging er knap voorbij en opende de jacht op de leider, terwijl Colapinto vanwege het overschrijven van de track limits een straf van vijf seconden aan de broek kreeg.

Martins reed verder onbedreigd naar de overwinning, Leclerc pakte de tweede plek en Colapinto finishte als derde, maar viel terug naar de vijfde plek: Saucy mocht zo het podium beklimmen.