Historische Moto2-zege voor Thai Chantra, puntje Bendsneyeder

De Grand Prix van Indonesië in de Moto2 heeft zondag nieuwe racehistorie opgeleverd op het Mandalika Street Circuit. De race was bijzonder fors ingekort vanwege de ogenschijnlijk hoge temperaturen en dreigende regen: in plaats van 25 ronden stonden er ineens nog maar zestien op het programma, werd kort voor de start gemeld.

Jake Dixon vertrok van poleposition, naast Augusto Fernandez en Sam Lowes en met op rij twee Somkiat Chantra, de Nederlander Bo Bendsneyder en Albert Arenas - Zonta van den Goorbergh vertrok als 24e, omdat de Belg Barry Baltus met een gebroken pols niet van start kon gaan.

Chantra pakte met een dijk van een start de leiding, voor Lowes, Dixon en Simone Corsi - Bendsneyder verloor gelijk tien plekken. De Thaise leider sloeg in de eerste ronden een klein gaatje, Lowes en Dixon zetten de achtervolging in en het groepje achter hen werd aangevoerd door Aron Canet en Celestino Vietti.

Na vier ronden schoof Dixon onderuit op het moment dat Canet en Vietti de aansluiting vonden. Dat duo reed vervolgens weg bij Lowes, maar kon niet echt bij Chantra in de buurt komen. De Thai reed onbedreigd naar de allereerste Thaise Grand Prix-zege ooit, Vietti en Canet completeerden het podium. Bendsneyder pakte met plek vijftien een puntje, Van den Goorbergh werd 23e.