Verschoor opent F2-seizoen met overwinning in Bahrein

Ook in de Formule 2 is het nieuwe seizoen zaterdag van start gegaan. Op het Bahreinse circuit van Sakhir werd de sprintrace verreden in de klasse onder de Formule 1, zondag staat de hoofdrace op het programma.

De poleposition was in handen van MP Motorsport-coureur Felipe Drugovich, met de Nederlandse Trident-rijder Richard Verschoor naast zich en Jake Hughes met Jehan Daruvala op de tweede rij. Verschoor kende een topstart en pakte gelijk de leiding, Drugovich leverde juist vijf plekken in en zo reden de ook sterk vertrokken Ralph Boschung en Daruvala achter de Nederlandse leider.

Een duel tussen Hughes en Marcus Armstrong eindigde in een spin en afgeslagen auto van Armstrong, waardoor de safety car de baan betrad. Na de herstart bleven de posities voorin wel gehandhaafd, pas met nog zeven ronden te gaan werd Boschung te grazen genomen door Daruvala. De Zwitser sloeg echter weer terug en dus waren de podiumposities weer hetzelfde: Verschoor, Boschung, Daruvala.

Boschung raakte in de slotfase toch weer zijn plekje kwijt aan Daruvala en ook de podiumplaats moest hij afstaan: Liam Lawson kwam langszij. Verschoor's overwinning kwam niet meer in gevaar, de tweede zege uit zijn F2-loopbaan was een feit. Daruvala werd tweede, Lawson completeerde het podium.