Zwitserse skiŽrs winnen World Cup-finale op teamwedstrijd

Tijdens de World Cup-finales in het alpineskiën is ook de teamwedstrijd afgewerkt, waarop teams van twee mannen en twee vrouwen het op een parallelparcours tegen elkaar opnemen. Dat leverde een strijd op tussen dé grote skilanden: Oostenrijk en Zwitserland.

In de kwartfinales hadden Ricarda Haaser, Stefan Brennsteiner, Katharina Truppe en Patrick Feurstein het bijzonder moeilijk met Slovenië, maar op tijd haalden ze het nog net. Noorwegen won ondertussen nipt van Frankrijk, terwijl Duitsland afrekende met Italië. Zwitserland had het minder moeilijk: Delphine Darbellay, Livio Simonet, Andrea Ellenberger en Fadri Janutin wonnen allemaal van hun Canadese opponent.

In de halve eindstrijd rekende Oostenrijk iets soepeler af met Noorwegen, terwijl het - met alle respect - B-team van Zwitserland het ook tegen Duitsland niet al te moeilijk had. De Duitsers wonnen vervolgens de kleine finale van Noorwegen, waarna de grote finale begon. Haaser klopte Darbellay, maar Simonet, Ellenberger en Janutin wonnen van Brennsteiner, Truppe en Feurstein, waarmee de Zwitserse zege een feit was.