Van Amersfoort pakt pole bij Formule 3-debuut

Op het circuit van Sakhir in Bahrein komt dit weekeinde niet alleen de Formule 1 in actie, ook de Formule 2 en Formule 3 zijn van de partij. De twee juniorenklasses zijn na vorig jaar weer samengevoegd op de kalender, vrijdag werden de eerste kwalificaties van het seizoen verreden.

In de Formule 3 ging de poleposition naar het team van Van Amersfoort Racing, dat haar debuut maakt in het FIA F3-kampioenschap. Dat gebeurde in de persoon van de Argentijn Franco Colapinto, die 0,065 seconden sneller was dan de Tsjech Roman Stanek van Trident. De Indiër Kush Maini, van het eveneens Nederlandse MP Motorsport, noteerde op 0,073 seconden de derde tijd, voor Gregoire Saucy (+0,161), de eerste van drie ART Grand Prix-coureurs in de top-6.

De poleposition in de Formule 2 was voor de Australiër Jack Doohan van Virtuosi Racing. Hij was 0,141 seconden sneller dan ART-coureur Theo Pourchaire, terwijl de tweede startrij gevuld wordt door Hitech-rijder Jüri Vips (+0,213) en de vijf duizendsten langzamere Carlin-coureur Logan Sargeant. Richard Verschoor noteerde op 0,636 seconden de negende tijd.

Zaterdag om 10.45 uur Nederlandse tijd gaan de lichten uit voor de opening van het F3-seizoen, om 17.40 uur is het de beurt aan de F2.