Verstappen de snelste bij opening F1-seizoen

De kop van het Formule 1-seizoen is eraf: op het circuit van Bahrein zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen verreden voor de Grand Prix van Bahrein, de race die zondag het seizoen af gaat trappen. Wereldkampioen Max Verstappen zette gelijk de toon en noteerde de snelste tijd van de dag.

In de eerste vrije training moest Red Bull-coureur Verstappen nog genoegen nemen met de vijfde tijd, maar dat deed hij wel op de mediumbanden. De snelste tijd was in handen van Alpha Tauri-rijder Pierre Gasly, die dat dan juist op de zachte en dus snellere banden deed. Charles Leclerc en Carlos Sainz zetten Ferrari in de top-3, kersvers Mercedes-coureur George Russell zette zich tussen de Ferrari's en Verstappen, wiens concurrent Lewis Hamilton de zevende tijd noteerde.

Op een winderig circuit had Verstappen in de tweede training het tempo prima te pakken: in het donker reed hij naar de snelste tijd van iedereen, voor Leclerc en Sainz. Russell noteerde de vierde tijd, zijn Mercedes-teamgenoot Hamilton kwam tot de negende plek en klaagde veel over het gehobbel van zijn auto. Hamilton zegt het voor zondag somber in te zien en verwacht niet om de winst mee te kunnen strijden, wat in de praktijk betekent dat de Brit volop om de winst mee gaat strijden.

De volledige uitslagen van de twee vrije trainingen zijn hier te vinden.