Ajax uitgeschakeld in Champions League

Het is Ajax niet gelukt om de kwartfinales te bereiken van de Champions League. Na het gelijkspel (2-2) drie wekengeleden in Lissabon gingen de Amsterdammers dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena onderuit met 0-1 tegen Benfica. Een kwartier voor tijd kopte Darwin Nuñez het enige doelpunt van de wedstrijd binnen na een fout van André Onana.

In de zevende minuut dacht Sébastien Haller de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van aangever Dusan Tadic. Ajax had veel balbezit en creëerde ook wat kleine kansen via twee kopballen van Edson Alvarez. Ryan Gravenberch was in de eerste helft ook gevaarlijk met een afstandschot, maar echt grote kansen waren er niet voor de Amsterdammers. Voor Benfica was het vooral tegenhouden.

In de tweede helft kregen we zelfde soort spelbeeld, al was Ajax wel wat minder dominant. Toch waren er ook nu mogelijkheden voor de Amsterdammers. Na een goede beweging creëerde Tadic, maar de aanvoerder mikte vervolgens te hoog. Haller en Antony waren daarna gevaarlijk met kopballen, alleen grote kansen ontbraken ervoor Ajax.

Benfica stelde daar weinig tegenover, maar kwam met nog een kwartier spelen wel op voorsprong. Alvarez maakte in de ogen van de scheidsrechter een overtreding. Zo kregen de bezoekers een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied. Alejandro Grimaldo draaide de bal in en Darwin Núñez kopte binnen in een leeg doel. André Onana kwam uit het doel, maar verkeek zich op de spits van Benfica.

In het vervolg probeerde Ajax het wel, alleen lag de wedstrijd meer stil dan er werd gevoetbald, steeds werd de wedstrijd onderbroken doordat een speler van Benfica op de grond lag. Kansen kreeg Ajax niet meer, waardoor het Europees avontuur voor de Amsterdamers erop zit.