Verstappen: "Wagens zijn beter te controleren bij volgen"

Positieve geluiden over de reglementswijzigingen aangaande de nieuwe bolides. De Formule 1 hoopt het volgen van voorgangers makkelijker te maken ter bevordering van het inhalen. Max Verstappen stelt tot dusver dat de wagens in de achtervolging minder oncontroleerbaar zijn dan voorheen.

“Ik denk dat het beter is. Het is in ieder geval beter dan vorig jaar. Als je toen vlak achter iemand reed kreeg je plots onderstuur of heel veel overstuur. Dat was niet controleerbaar”, zo concludeert de Nederlandse coureur na afloop van de wintertest in Bahrein.

Net als veel andere rijders zocht Verstappen een opponent op de baan uit om het gedrag van zijn Red Bull te peilen. Zichtbaar was het ‘gevecht’ met Ferrari-coureur Carlos Sainz, waarbij de twee rijders elkaar meerdere malen passeerden.

Verstappen vervolgt: “Als ik nu achter een andere auto zit merk ik wel dat ik downforce verlies, maar dat gebeurt aan de voor- en achterkant. Dat maakt het een stuk beter te controleren en voorspelbaarder voor een coureur. Volgens mij werkt ook het slipstreamen nog net als voorheen en is er op dat vlak weinig veranderd”.

 Verstappen is positief over de reglementswijzigingen (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen is positief over de reglementswijzigingen (Getty Images / Red Bull Content Pool)