Noorse biatleten pakken dubbele World Cup-zege in gemengde wedstrijden

De voorlaatste World Cup van het biatlonseizoen is afgerond in Otepää in Estland, waar het circus voor het eerst neer was gestreken. Dat was een fraai succes: de Estse fans zorgden voor een bijzonder lekkere sfeer en de wedstrijden waren de hele week uitstekend, zondag afgerond met de gemengde wedstrijden.

Gemengde estafette
Er was maar één team dat echt duidelijk beter was dan de rest en dat was Noorwegen. Sivert Guttorm Bakken bezorgde zijn ploeg als startloper al een mooie voorsprong, die Vetle Sjåstad Christiansen vast wist te houden. Tiril Eckhoff vergrootte de voorsprong vervolgens en tot slot kwam ook Ingrid Landmark Tandrevold niet in de problemen.

De strijd om de tweede plek ging al erg snel tussen twee landen: Zweden en Frankrijk. Er zat nauwelijks verschil tussen Jesper Nelin en Martin Ponsiluoma aan Zweedse zijde en de Fransen Simon Desthieux en Quentin Fillon Maillet, waarna het aan de vrouwen was. Linn Persson sloeg een gat naar Chloe Chevaliër, waarna Elvira Öberg plek twee binnen wist te slepen voor Zweden, met Justine Braisaz-Bouchet die Frankrijk's derde plek bevestigde.

Single mixed-estafette
Sturla Holm Lægreid begon niet slecht, maar ook niet geweldig: met één benodigd extra patroon kwam de Noor als zevende door bij de wissel op Marte Olsbu Røiseland. Die trof vervolgens alle tien schijven zonder extra patronen nodig te hebben, wat Lægreid vervolgens herhaalde. Røiseland deed dat ook in haar tweede optreden en zo was de Noorse zege een feit.

Namens Zweden bleven Sebastian Samuelsson en Hanna Öberg goed in de buurt, met ook hier al snel nog maar één echte tegenstander: Erik Lesser en Franziska Preuss namens Duitsland. Die deden het beiden prima en in de slotronde leek Preuss nog een aanval te plaatsen op Öberg, maar de Zweedse sloeg het af: Zweden werd tweede, Duitsland derde.