Snowboardcrossers Sommariva en Bankes winnen World Cup in Reiteralm

In het Oostenrijkse Reiteralm is de voorlaatste World Cup-wedstrijd van het seizoen voor de snowboardcrossers afgewerkt. Dat leverde fraaie finales op, alvorens men over een week in het Zwitserse Veysonnaz het seizoen af zal sluiten.

Vrouwen
Met Pia Zerkhold had het thuispubliek iemand om voor te juichen in de finale, verder waren ook de Britse wereldkampioene Charlotte Bankes, de Italiaanse Michela Moioli en Audrey McManiman uit Canada van de partij. De beste start was voor Zerkhold, met Bankes en Moioli achter zich aan. De Britse nam snel de leiding over en ook Moioli ging voorbij Zerkhold, die tot slot ook McManiman langszij zag komen. Bankes pakte vervolgens de overwinning, Moioli hield McManiman nog net van de tweede plek en Zerkhold werd vierde.

Mannen
Glenn de Blois werd er in de kwartfinales nipt uitgewipt door zijn Zwitserse kamergenoot Kalle Koblet, die de finale ook haalde. Daarin stonden ook Quentin Sodogas uit Frankrijk, Lorenzo Sommariva uit Italië en thuisfavoriet Jakob Dusek. Sommariva nam bij de start de leiding met Dusek in zijn kielzog, Sodogas en Koblet volgden. Sommariva hield het in zeer spannende finale mooi vol en pakte de overwinning, Dusek won het duel om de tweede plek en Koblet kwam nét voor Sodogas als derde over de meet.