Lindvik vliegt naar wereldtitel skivliegen in eigen land

In het Noorse Vikersund is de strijd om de individuele wereldtitel in het skivliegen beslist. Na de eerste twee rondes stonden zaterdag in de loop van de dag de derde en vierde ronde op het programma. Zondag volgt om 16.30 uur de landenwedstrijd nog.

De derde ronde begon met Marius Lindvik uit Noorwegen als leider, voor de Oostenrijker Stefan Kraft en de Slovenen Domen Prevc, Timi Zajc en Anze Lanisek. Robert Johansson uit Noorwegen en de Sloveen Peter Prevc leken nog mee te springen om het brons, achter hen waren de verschillen wel fors met nog twee sprongen te gaan.

De top-30 kwam weer in omgekeerde volgorde in actie, met Lindvik dus als laatste. Peter Prevc liet een dijk van een vlucht zien en vloog voorbij Lanisek - Johansson startte vanwege rugproblemen niet. Met een geweldige vlucht verstevigde Zajc vervolgens zijn positie en sprong hij voorbij Domen Prevc. Kraft bleef hem wel ruimschoots voor, Lindvik verdedigde tot slot zijn leidende positie met de finaleronde nog te gaan.

In de vierde en laatste ronde behield Lanisek zijn plek en met nog drie landgenoten na hem was een Sloveense medaille alvast zeker. Peter Prevc bleef zijn landgenoot net voor en ging ook voorbij aan broertje Domen Prevc, die ook achter Lanisek eindigde. Zajc vloog een medaille binnen door met twee man te gaan de leiding te pakken. Kraft viel wat tegen en kwam achter Zajc terecht, waarna Lindvik de wereldtitel binnen mocht springen. Dat deed de Noor met verve en na olympisch goud mocht hij zich ook wereldkampioen skivliegen noemen, voor Zajc en Kraft.