Zelenskyy bedreigt de aanhangers van Rusland onder de OekraÔnse bevolking

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy heeft mogelijke collaborateurs en aanhangers van Rusland in Oekraïne bedreigd. Iedereen die zich laat verleiden door aanbiedingen van de Russische bezetter tekent zijn eigen vonnis, zei hij in een videoboodschap die gisteravond werd gepubliceerd.

"Het vonnis is om meer dan 12.000 bezetters achterna te gaan die niet op tijd konden begrijpen waarom Oekraïne niet moet worden aangevallen." Gisteren zei Oekraïene  dat meer dan 12.000 Russische soldaten zijn omgekomen in de oorlog in Oekraïne.

In zijn verklaringen verwees Zelenskyy naar recente gebeurtenissen in de door Rusland bezette gebieden in de regio Cherson in het zuiden van het land. Rusland probeert "de trieste ervaring van het creëren van pseudo-republieken te herhalen", lokale politici te chanteren, parlementsleden onder druk te zetten en iemand om te kopen om een 'Volksrepubliek Cherson' te stichten. Maar hij noemde ook de door Rusland bezette stad Melitopol. Volgens Kiev is de burgemeester van de stad in de regio Zaporishcha vrijdag ontvoerd.