Biatleten Christiansen en Öberg winnen spannende massastarts in World Cup

De World Cup biatlon is bezig aan het voorlaatste evenement van het seizoen. In Otepää in Estland stonden zaterdag de massastarts op het programma, zondag volgen nog de gemengde estafettes.

Mannen
De eerste schietbeurt zorgde voor weinig onderscheid, hoewel de Noren Tarjei Bø (één misser) en Sturla Holm Lægreid (twee missers) wat goed te maken hadden, net als de Fin Tero Seppälä en zijn twee missers. Sivert Guttorm Bakken en Vetle Sjåstad Christiansen namen de leiding in handen na de tweede schietbeurt, maar vervolgens meldden ook de Fransen zich aan het front.

Emilien Jacquelin trof alle vijftien schijven in de eerste drie schietbeurten, net als landgenoot Antonin Guigonnat en Christiansen, waarmee het leidende trio gevormd was. Bij de vierde en laatste schietbeurt kwam Christiansen als leider aan en met vijf treffers dook hij ook als leider de slotronde in. Quentin Fillon Maillet zat er met zijn ene misser niet ver achter, maar de Franse World Cup-leider kon net niet aansluiten: Christiansen pakte de winst, voor Fillon Maillet en Bakken.

Vrouwen
Na de twee liggende schietbeurten gingen de Noorse Marte Olsbu Røiseland, Franziska Preuss uit Duitsland en de Zweedse Linn Persson aan de leiding, waarna Preuss met nog eens vijf treffers de andere twee van zich af wist te schudden bij de derde schietbeurt. Elvira Öberg volgde daar met één misser op dertien seconden, met de foutloze Duitse Vanessa Voigt en Persson met landgenote Mona Brorsson achter zich.

Bij de laatste schietbeurt kon Preuss het afmaken, maar dat lukte niet: ze liet één misser noteren en zag Öberg, Røiseland, Persson én Denise Herrmann - inmiddels goed voor twee missers - langszij gaan. In de slotronde was Öberg niet meer te kloppen, de Zweedse pakte de winst. Hermann sprintte naar de tweede plek, vlak voor Røiseland en de moegestreden Persson, met Preuss op plek vijf.