Ten Hag over Ihattaren: "Als je niet kan rennen dan houdt alles op"

Ajax-trainer Erik ten Hag zit een rentree van Mohamed Ihattaren in de Eredivisie voorlopig niet gebeuren. De oefenmeester van de Amsterdammers zou de aanvaller graag toevoegen aan zijn selectie maar Ihattaren is nog altijd fysiek niet klaar voor topvoetbal.

Ten Hag gaf in een interview met ESPN aan dolgraag de oud-PSV'er op te willen stellen maar dat hij lichamelijk nog lang niet op niveau is. "Hoe tevreden ik ben? Nou, ik wil hem bij het eerste hebben, maar dat moet hij zelf doen. Als je niet kan rennen, dan houdt alles op. Daarmee bedoel ik rennen op Eredivisie- of op Champions League-niveau. Dan wordt gevraagd dat je meters op hoge snelheid en intensiteit kunt maken. Als je dat niet kunt, houdt alles op. Het hangt van hem af hoe snel dat gaat."

"Hij moet nog opgetraind worden bij Jong Ajax. Hij is fysiek nog niet dusdanig dat hij al kan aansluiten bij de groep. En mentaal? Het is zwaar voor zo'n jongen, maar hij komt ergens vandaan", zo lichtte Ten Hag toe.

De Ajax-trainer is duidelijk dat Ihattaren zelf de knop om moet zetten om weer aan top voetbal te kunnen denken. "Mo is door een bepaalde levensstijl zelf in deze situatie terecht gekomen en zal zich daar nu zelf moeten uit knokken. Wij helpen hem allemaal, maar uiteindelijk moet hij het zelf doen."