Vlhova wint reuzenslalom Åre en blijft in strijd om World Cup-titel

De vrouwen in de World Cup alpineskiën zijn dit weekeinde in Zweden, waar in Åre gestreden wordt op de technische onderdelen. Vrijdag stond de reuzenslalom op het programma, zaterdag volgt de slalom.

In run één noteerde Petra Vlhova de snelste tijd, maar de Slowaakse werd op de voet gevolgd door Marta Bassino uit Italië: 0,03 seconden was het verschil. Olympisch kampioene Sara Hector uit Zweden stond op 0,29 seconden van Vlhova, met verder ook nog de Zwitserse Michelle Gisin (+0,58), Tessa Worley uit Frankrijk (+0,60) en de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (+0,79) binnen een seconde van de Slowaakse.

Shiffrin wist in de tweede run haar plek te verdedigen en met 0,21 seconden voorbij Worley te gaan. Gisin liet een prima manche zien, tot ze een foutje maakte en zes plekken in moest leveren. Hector ging al snel onderuit en greep gelijk naar haar knie, maar kon gelukkig zelf opstaan. Bassino hield het wél vol en pakte met 0,46 seconden de leiding over, met alleen Vlhova nog te gaan. De Slowaakse was vooral onderin ongenaakbaar en met 1,24 seconden verschil pakte ze de winst én maakte ze punten goed ten opzichte van Shiffrin in de World Cup-strijd.

Adriana Jelinkova bleef in de eerste run steken op de 33e plek, waar de top-30 zich kwalificeerde voor de tweede run.