Lindvik vliegt naar leiding op WK skivliegen

Het wereldkampioenschap skivliegen is vrijdag begonnen in het Noorse Vikersund. Op de grote schans aldaar werden de eerste twee rondes gesprongen, zaterdag volgen de derde en de beslissende vierde ronde. Zondag wordt de landenwedstrijd afgewerkt.

In ronde één deed Marius Lindvik het het best: de Noor vloog 232,5 meter ver en pakte zo de leiding, met vooral de Slovenen Anze Lanisek en Timi Zajc en landgenoot Robert Johansson in zijn kielzog. Ook de derde Sloveen, Peter Prevc, zat er goed bij, net als wereldrecordhouder Stefan Kraft en Peter's jongere broertje Domen Prevc. De rest, aangevoerd door Michael Hayböck namens Oostenrijk, stond al op forse achterstand.

Hayböck verdedigde zijn plek in de tweede ronde, Domen Prevc vloog er ruimschoots overheen. Kraft deed er nog een forse schep bovenop, Peter Prevc kon het niet helemaal bolwerken en nam achter zijn broertje plaats op plek drie. Johansson kwam vlak voor hem terecht, Zajc moest ook twee plekken inleveren en bleef dus voor Johansson staan. Lanisek verloor drie posities met een mindere vlucht, waarna Lindvik de eerste dag afrondde door de leidende positie vast te houden.