Burgaudeau boekt eerste profzege in Parijs-Nice, Roglic blijft leider

Mathieu Burgaudeau heeft de zesde etappe van Parijs-Nice gewonnen. In Aubagne bleef de Fransman van TotalEnergies het peloton net voor en boekte daarmee zijn eerste profzege. In het algemeen klassement veranderde er niks en blijft Primoz Roglic aan de leiding staan van het algemeen klassement.

In Parijs-Nice stond een etappe van maar liefst 213 kilometer op het programma. Vanuit de start kregen we al snel een kopgroep van zes met daarbij de Nederlander Julius van den Berg. De kopgroep van zes kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten, maar nadat Trek-Segafredo zich op kop van het peloton had gezet ging de voorsprong gestaag naar beneden.

Snel werd duidelijk dat de kopgroep het niet zou gaan halen en werden in de afdaling van de laatste klim gegrepen door het peloton. Het leek een sprint te worden van een uitgedunde groep, alleen dacht Burgaudeau daar anders over. De renner van TotalEnergies trok op negen kilometer van de streep hard door op een oplopende strook. Hij sloeg een klein gaatje en met nog vier kilometer te gaan had Burgaudeau nog 20 seconden voorsprong. Ondanks verwoede pogingen vanuit het peloton bleef de 23-jarige Fransman net uit handen van de grote groep en pakte zijn eerste zege als prof. Mads Pedersen won de sprint van het peloton en moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats, vlak voor Wout van Aert. Primoz Roglic kwam op geen enkel moment in de problemen en blijft leider.