SkiŽr McGrath slalomt naar eerste World Cup-zege ooit

's Werelds beste slalomskiërs zijn in het Oostenrijkse Flachau in actie gekomen. Daar werd de wedstrijd gehouden die oorspronkelijk in Zagreb gepland stond, maar verplaatst moest worden, wat bepaald niet voor een minder leuke wedstrijd zorgde.

In run één liet Johannes Strolz zien waarom dit hét seizoen van zijn doorbraak is. De Oostenrijker sloeg een gat van maar liefst 0,97 seconden naar de jonge Noor Atle Lie McGrath, met olympisch kampioen Clement Noël uit Frankrijk op exact één seconde. De Zwitser Daniel Yule (+1,06) en de Brit Dave Ryding (+1,09) deden nog volop mee in de strijd om het podium, net als onder meer Manuel Feller uit Oostenrijk (+1,22), de Noren Lucas Braathen (+1,33) en Sebastian Foss-Solevaag (+1,35), de Oostenrijker Marco Schwarz (+1,38), Joaquim Salarich namens Spanje en de Fransman Alexis Pinturault (beiden +1,39).

Salarich viel ver terug in run twee, Pinturault moest ook flink wat inleveren. Schwarz behield zijn plek wel en wist met 0,19 seconden ook voorbij Foss-Solevaag te gaan. Braathen had de schwung niet in de tweede manche en verloor negen plekken, Feller kwam met een wilde run 0,08 seconden tekort om Schwarz voor te blijven. Ryding finishte niet, Yule dook met 0,05 seconden naar de leiding. Noël ging nog eens 0,35 seconden harder, maar de jonge McGrath was weer 0,29 seconden sneller. Strolz had bijna een seconde te verdedigen, maar dat was niet genoeg: een slechte run leverde hem op 0,66 seconden de vierde plek op. McGrath pakte zo zijn eerste World Cup-zege ooit, voor Noël en Yule.