AZ onderuit in Noorwegen in Conference League

AZ heeft zijn uitwedstrijd in de Conference League tegen Bodø/Glimt verloren. In Noorwegen werd het 2-1.

Het waren de Alkmaarders die aan het begin van de wedstrijd het meeste balbezit hadden. Het was echter Bodø/Glimt, dat in de tussenronde twee keer Celtic versloeg, die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Vetlesen kreeg de bal echter niet tussen de palen, hij ging naast het Alkmaarse doel. Het eerste gevaar aan Alkmaarse kant kwam Hakan Evjen maar zijn schot ging metershoog over. In de 26e minuut de grootste kans van de wedstrijd tot dan. Pavlidis had alle tijd om de bal af te richten nadat een aanname op de borst maar de aanvaller raakte de buitenkant van de paal en verzaakte AZ op voorsprong te zetten. Naarmate de eerste helft vorderde werd AZ steeds gevaarlijker. Het waren echter de Noren die zes minuten voor rust op voorsprong kwamen. Het was Amahl William Pellegrino die zijn ploeg naar de 1-0 kopte.

In de 59e minuut had Bodø/Glimt een grote kans op de 2-0. Het was Espejord die de 2-0 op zijn schoen had. Hij stuitte echter op doelman Vindahl. In de rebound leek het alsnog 2-0 te worden, maar nu was het De Wit die in de weg van de Noren stond. Bodø/Glimt was de bovenliggende ploeg in de tweede helft al kreeg AZ ook wel wat kansen. De Wit kon echter met zijn hoofd geen richting geven aan de voorzet van Karlsson. In de 73e minuut kwam AZ wel op 1-1. Invaller Aboukhlal schoof de bal het Noorse doel in op aangeven van Sugawara. Vlak voor tijd pakte de Noren de drie punten doordat Solbakken een penalty benutte.