Sterke Pogacar slaat dubbelslag in Tirreno-Adriatico

Tadej Pogacar heeft nog maar eens zijn klasse getoond. In de vierde rit van de Tirreno-Adriatico was de Sloveen in een sprintje bergop duidelijk de snelste voor Jonas Vingegaard. Door de zege is Pogacar ook de nieuwe leider in de Italiaanse rittenkoers.

Vandaag stond in de Tirreno-Adriatico de eerste heuvelrit op het programma, waarbij de renners in de laatste veertig kilometer drie de beklimming van de Bellante moesten worden beklommen. Een klimmetje van maar 3,8 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van gemiddeld stijgingspercentage van 7%.

Niet super zwaar maar op de eerste beklimming van de Bellante liet Remco Evenepoel zich van voren zien. Het Belgische toptalent kreeg Filippo Ganna, Tadej Pogacar en Matteo Fabbro met zich mee. Het viertal reed even voor het peloton uit, maar werd niet veel later weer gegrepen.

Het was wachten op de laatste beklimming van de Bellante, waar ook de finish lag. Daarin waren er veel aanvallen waarbij steeds Pogacar de controle had. De Sloveen reageerde op elke aanval en sprintte in de slotkilometer iedereen uit het wiel en pakte eenvoudig de zege voor Vingegaard. Dankzij de bonificatieseconden aan de streep is hij ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij heeft nu negen seconden voorsprong op Evenepoel. Vrijdag staat een nieuwe heuveletappe op het programma, maar dan met hogere stijgingspercentages.