Pedersen sprint naar winst in Parijs-Nice

De derde etappe in Parijs-Nice is gewonnen door Mads Pedersen. De sterke Deen van Trek-Segafredo was de snelste van een uitgedund peloton. Hij won voor Bryan Coquard en Wout van Aert. In de laatste kilometer kwam gele trui Christophe Laporte ten val, maar de Fransman blijft wel leider in de Franse rittenkoers.

Vandaag was de laatste kans voor de sprinters in Parijs-Nice, al lagen in de plaatselijke ronde wel enkele beklimmingen. Lange tijd kregen we in de derde etappe een kopgroep van drie voorop reed, maar het peloton hield het trio onder controle en zouden ruim voor de finish worden ingerekend.

Op de plaatselijke omloop legde Jumbo-Visma het tempo hoog en dat zorgde dat de meeste snelle mannen het peloton niet meer konden volgen, onder meer Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen moesten het peloton het laten gaan.

In de laatste tien kilometer waren er nog enkele aanvallen, alleen kreeg niemand de ruimte konden we ons gaan opmaken voor de laatste massasprint deze ronde. Daarin was Pedersen duidelijk de sterkste. De oud-wereldkampioen ging vroeg aan en niemand kwam in de buurt van hem en boekte de winst in de derde etappe van Parijs-Nice. Klassementsleider Laporte kwam in de slotkilometer ten val, maar behield zijn leiderstrui.