Jakobsen sprint naar winst in waaieretappe Parijs-Nice

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Nederlandse topsprinter sprintte na een waaierrit naar de zege voor Wout van Aert. Christophe Laporte, die eerder de openingsrit won, werd vandaag derde en blijft leider in de Franse rittenkoers.

Vandaag in Parijs-Nice stond een volledig vlakke rit op het programma. Maar mede door de vele zijwind en de open stukken waren de klassementsrenners vooraf gewaarschuwd en was het de hele rit nerveus koersen. Na zestig kilometer werden de eerste waaiers getrokken en David Gaudu was daarbij het eerste belangrijke slachtoffer. De Fransman verloor ruim negen minuten en kan een goed klassement vergeten.

Na de eerste waaier werden er nog genoeg waaiers getrokken en telkens waren de kopmannen van Jumbo-Visma goed van voren. Primoz Roglic, Van Aert en Laporte waren steeds mee met de eerste waaier. Ook Fabio Jakobsen zat mee in de eerste waaier, net zoals klassementsrenners Adam Yates en Nairo Quintana. Nadat de wind wat ging liggen zou er een tweede groep aansluiten bij de eerste groep, een veertigtal renners mochten gaan strijden voor de dagzge.

Jumbo-Visma controlleerde lang de koers, maar in de slotkilometers nam Quick-Step Alpha Vinyl in dienst van Jakobsen over. De Belgisch ploeg probeerde de sprint aan te trekken voor de Nederlander, waarna Laporte het met een verassing probeerde voor zijn ploeggenoot Van Aert, maar Jakobsen liet zich niet verassen en won vrij gemakkelijk de tweede etappe in Parijs-Nice. Voor de Nederlandse topsprinter was het alweer zijn zesde zege van het seizoen.