Uitslag Fortuna Sittard - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke overwinning geboekt. Directe concurrent Fortuna Sittard werd met 0-1 verslagen.

In de eerste helft was duidelijk dat beide ploegen vooral speelden om niet te verliezen. De enige kans van betekenis was er vlak voor rust toen een kopbal van Gladon recht in de handen van PEC-doelman Lamprou eindigde.

In de tweede helft nam vooral PEC meer initiatief en dit leidde direct tot mogelijkheden. Deze waren echter aan Darfalou en Redan niet besteed. Aan de andere kant leek Benschop te scoren maar deze goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. De bezoekers bleven het echter proberen en uiteindelijk was het Darfalou die met een kopbal PEC Zwolle de overwinning bracht.

PEC is nu ook van de laatste plek in de Eredivisie af, Sparta is de nieuwe hekkensluiter.