Moto3-seizoen begint met centimeterstrijd om winst in Qatar

Op het Losail International Circuit is zondag het wereldkampioenschap bij de motoren begonnen. De Moto3-jongelingen openden het bal op het Qatarese asfalt en dat werd alvast een prima race.

De poleposition voor de eerste race van het jaar was voor Ayumu Sasaki, die op de eerste rij vergezeld werd door Jaume Masia en Andrea Migno, met Ryusei Yamanaka, John McPhee en Sergio Garcia op rij twee. Sasaki had na de openingsfase de leiding in handen, voor Garcia, Migno, Masia en Ivan Ortola, maar de posities wisselden uiteraard weer met enige regelmaat.

Halverwege de race was Sasaki nog altijd oppermachtig, achter hem werd wel geknokt. Masia schoof ondertussen door naar plek twee, maar ging in duel met Kaito Toba ietwat knullig onderuit. Met nog acht ronden te gaan maakte Sasaki een fout, waardoor zijn inmiddels forse voorsprong in het niks verdween, en al snel nam Migno de leidende positie over.

Sasaki zakte volledig weg en parkeerde in de pitstraat, waarna een kopgroep van vijf coureurs ontstond: Migno, Deniz Öncü, Garcia, Toba en McPhee, met de Braziliaanse rookie Diogo Moreira die probeerde aan te haken. Migno en Garcia streden in de slotfase om de winst en op enkele centimeters was het Migno die zijn tweede Grand Prix-overwinning pakte, voor Garcia en Toba.