Uitslag Ajax - RKC

Ajax heeft zondag met hangen en wurgen de koppositie in de Eredivisie heroverd. De Amsterdammers wonnen dankzij een late strafschop met 3-2 van RKC.

Bij rust leek er weinig aan de hand voor de Amsterdammers. Sébastien Haller had Ajax bij rust op 2-0 gezet eerst via een intikker en daarna schoot de spits na een goede controle met de borst voor de 2-0. Ajax leek op weg naar een ruime overwinning, maar kreeg het in de tweede helft moeilijk met RKC.

Eerst maakte Michiel Kramer de aansluitingstreffer nadat de spits alleen voor het goal stond van Andre Onana. De spits maakte geen fout en niet snel naar de 2-1 maakte RKC ook nog de gelijkmaker. Dit keer kon Richard van der Venne binnenschieten. Van der Venne kreeg ook nog een goede kans op de 2-3, maar ditmaal kreeg hij zijn aanname niet onder controle.

In het laatste half uur ging Ajax op jacht naar de 3-2. Er kwamen ook kansen via Lisandro Martínez, Daley Blind, Tadic en Haller (kopbal op de paal), maar Ajax kwam ook goed weg toen Odgaard van ver maar net naast schoot. Uiteindelijk hield Ajax toch de drie punten in eigen huis nadat Antony in de zestien onderuit werd gehaald, waarna Dusan Tadic vanaf elf meter geen fout maakte.

Door de zege neemt Ajax weer de leiderspositie over van PSV, die eerder op de dag won van RKC.