Laporte mag openingsrit Parijs-Nice winnen na demonstratie van Jumbo-Visma

Christophe Laporte heeft de openingsetappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven en is daarmee ook de eerste leider in de Franse rittenkoers. Jumbo-Visma trok op de laatste helling hard door en bleef en niemand konden de renners van Jumbo-Visma volgen, waarna Laporte mocht winnen van Primoz Roglic en Wout van Aert.

De eerste rit in de Parijs-Nice was op er een met wat hellingen in de finale, met onder andere een beklimming van de derde categorie van 1,2 km aan 6%. In het begin van de etappe kregen we een duo voorop, maar die werden op vijftig kilometer van de streep weer bijgehaald, waarna vervolgens drie renners het probeerde. Ook die kregen niet veel ruimte van het peloton, waar de klassementsploegen zich vooraan had gemeld.

Ook Jumbo-Visma zat goed van voren en op de laatste helling trok de Nederlandse ploeg eens hard door. Eerst was het de beurt vaan Nathan Van Hooydonck, waarna Laporte het overnam van zijn ploeggenoot. De Fransman trok hard door en alleen zijn ploeggenoten Van Aert en Roglic konden volgen.

Op de top op vijf kilometer van de streep had het trio van Jumbo-Visma een kleine voorsprong en zouden die wat verder uitdiepen, waarna Laporte de zege kreeg van zijn ploeggenoten van Roglic en Van Aert. Laporte is uiteraard ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.