Steekpartij Leeuwarden: vrouw overleden, verdachte opgepakt

De politie heeft op zondagochtend 6 maart rond 05.00 uur een 27-jarige man uit Leek aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstig steekincident in een woning aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Bij dit incident is een vrouw uit Leeuwarden om het leven gekomen. Ook een 25-jarige man en een 30-jarige man uit Leeuwarden raakten gewond.

De politie kreeg zondag rond 03:36 uur een melding van een woningbrand aan de Tweebaksmarkt. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een kleine brand, die snel geblust kon worden door de brandweer. In de woning troffen agenten de overleden vrouw en een zwaargewonde man aan. Later meldde ook het andere gewonde slachtoffer zich bij een ambulance. De hulpverlening was op dat moment al opgestart.

In de loop van de ochtend is de politie een voertuig met daarin een mogelijke verdachte op het spoor gekomen. Het voertuig is rond 05.00 uur staande gehouden. Daarbij is de 27-jarige man uit Leek door de politie aangehouden.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. In en rond de woning wordt forensisch en tactisch onderzoek gepleegd. We doen een buurtonderzoek en we gaan met de slachtoffers en eventuele andere betrokkenen in gesprek. Het onderzoek moet duidelijk maken wat er precies in de woning is gebeurd.

Het kan zijn dat iemand uit de omgeving van de Tweebaksmarkt iets heeft gezien of gehoord van het incident en dat diegene dit nog niet heeft gedeeld met de politie. Mogelijk dat iemand camerabeelden heeft van bijvoorbeeld een deurbelcamera. Iedereen met tips kan zich bij de politie melden door te bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.