Riiber oppermachtig op noordse combinatie op de Holmenkollen

De World Cup in de noordse combinatie is dit weekeinde actief op de Holmenkollen in Oslo, waar zaterdag een individuele wedstrijd afgewerkt werd. Echt spannend werd het allemaal niet, wat na het schansspringen ook niet echt meer te verwachten was.

Na het schansspringen was de wedstrijd wat de winst betreft alweer zo goed als beslist: Jarl Magnus Riiber sprong een voorsprong van maar liefst 56 seconden bij elkaar op de Est Kristjan Ilves, niet de beste langlaufer. Johannes Lamparter uit Oostenrijk mocht na 1:12 minuten beginnen met langlaufen, vier seconden voor landgenoot Mario Seidl. De Duitser Manuel Faisst volgde op 1:18 minuten, andere gevaarlijke mannen voor plek twee waren onder meer diens landgenoten Eric Frenzel (+1:30) en Johannes Rydzek (+2:00) en de Noor Jørgen Gråbak (+2:11).

Al langlaufend kwam Riiber uiteraard geen moment in gevaar. Hij wist zijn voorsprong keurig te verdedigen en kwam met bijna een minuut voorsprong als winnaar over de meet. Achter de Noor was het ook geen verrassing dat Lamparter afrekende met Ilves en de tweede plaats voor zich op kon eisen, terwijl Jens Lurås Oftebro uit Noorwegen met een indrukwekkende tien kilometer van de elfde plek op kwam rukken naar de derde positie aan de finish, tien seconden voor Gråbak en tien tellen achter Lamparter.