Davis Cup-team 2-0 voor tegen Canada

Nederland staat 2-0 voor in de Davis Cup-wedstrijd tegen Canada. De ploeg moet nog één wedstrijd winnen om later dit jaar mee te mogen doen aan de Davis Cup Finals. 

Canada had niet de beschikking over haar sterkste spelers Wereldtoppers Félix Auger-Aliassime (ATP-9) en Denis Shapovalov (ATP-13) laten verstek gaan, net als voormalig nummer 3 Milos Raonic en de ervaren Vasek Pospisil. Botic van de Zandschulp opende de Davis Cup-ontmoeting tegen laagvlieger Alexis Galarneau. De nummer 48 van de wereld tegen de nummer 332. Onze landgenoot maakte het zichzelf lastig tegen Galarneau. Bij 5-4 kreeg de beste Nederlandse tennisser twee setpunten, maar het was Galarneau die toch nog de re-break wist te plaatsen. Twee games later was het wel raak: 7-5. De tweede set ging ook moeizaam. De Canadees kreeg op 5-6 zelfs drie setpunten. Van de Zandschulp wist er uiteindelijk dan toch een tiebreak uit te slepen en won die, al ging ook dit met pijn en moeite. Vier wedstrijdpunten had hij ervoor nodig om het af te maken: 11-9.

Al snel werd duidelijk dat ook Tallon Griekspoor geen eenvoudige partij te wachten stond. Nummer 294 van de wereld Steven Diez haakte in de eerste set telkens weer aan. Dat lukte hem tot een 5-4 stand, waarna Griekspoor zijn eerste setpunt meteen wist te benutten. In de tweede set moest Griekspoor eerst een break wegwerken, waarna hij in Den Haag toch de tweede set pakte met 6-4. 

Zaterdag volgt er eerst een dubbelspel. Captain Paul Haarhuis heeft daarvoor Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop geselecteerd. Mochten zij winnen dan is de ontmoeting al beslist. Als Koolhof en Middelkoop verliezen, dan komt Van de Zandschulp in actie in de vierde wedstrijd.