Flinke stijging coronagevallen, carnaval en wintersport lijken ook rol te spelen

Carnavalsvierders en terugkerende wintersporters lijken een stijging in het aantal positieve coronagevallen te veroorzaken. Het aantal positieve tests is flink gestegen, volgens het RIVM. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn er 48.503 positieve tests geregistreerd. In de zeven dagen ervoor waren dat er gemiddeld ruim 35 duizend per dag. Vandaag ligt het aantal positief getesten nog hoger met 58.301 positieve testuitslagen.

Het aantal positief op Sars-Cov-2 geteste personen was woensdag  het hoogste aantal in twee weken tijd. De overheid hield er bij het beslissen over het versoepelen van de coronaregels al rekening mee dat dit zou kunnen leiden tot een nieuwe opleving van het coronavirus. Hiertoe is besloten dat risicogroepen binnenkort opnieuw worden opgeroepen voor een boosterprik. 

Ook bij de GGD neemt het aantal testafspraken, dat al een paar weken aan het dalen was, weer toe. Carnaval lijkt hierbij ook een rol te spelen. In het zuiden van het land werden er volgens de landelijke GGD dinsdag veel meer testafspraken gemaakt dan op de dagen ervoor.