Schansspringers Kobayashi en Granerud delen World Cup-zege

Niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen in het schansspringen zijn weer bezig in de World Cup, nu de olympische onderbreking voorbij is. Waar de vrouwen in Hinzenbach in actie kwamen, sprongen de mannen van de schans in het Finse Lahti af.

Individuele wedstrijd
De Oostenrijker Ulrich Wohlgenannt wist in de eerste ronde te verrassen en sprong zich naar de eerste plek, voor landgenoot Stefan Kraft. Die sprong er in de finaleronde overheen en pakte zelfs vrij ruim de overwinning, Wohlgenannt zakte terug naar een alsnog goede zesde plek. De Noor Halvor Egner Granerud pakte de tweede plek in een spannende strijd, vlak voor Piotr Zyla uit Polen en de Duitsers Markus Eisenbichler en Karl Geiger.

Teamwedstrijd
Kraft was de leider van het Oostenrijkse team en maakte die rol meer dan waar, ondersteund door Wohlgenannt, Jan Hörl en Clemens Aigner. Het was wel spannend, pas in de laatste sprong grepen de Oostenrijkers de winst: Kraft haalde daar enorm uit en sprong zijn team zo voorbij het Slovenië van Ziga Jelar, Cene Prevc, Timi Zajc en Peter Prevc. Duitsland pakte met Constantin Schmid, Severin Freund, Eisenbichler en Geiger de derde plek.

Individuele wedstrijd
In de tweede individuele wedstrijd was het Granerud die in de eerste ronde de leiding pakte, waar de Noor in de finaleronde deels vast kon houden. Deels, want hij moest de overwinning wel delen: de Japanner Ryoyu Kobayashi sprong van de vijfde plek naar de gedeelde overwinning, samen met Granerud. Kraft moest dit keer genoegen nemen met plek drie, voor Wohlgennant en Geiger.