Ajax draait achterstand om en verslaat PSV; FC Twente pakt tweede periode

Ajax heeft maandag de topper tegen PSV gewonnen in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van coach Danny Schenkel toonde na rust veerkracht in Eindhoven en won met 1-2.

Vlak na rust kwam PSV op voorsprong door een doelpunt van Amalie Thestrup. Gaandeweg de tweede helft knokte Ajax zich terug en dat leidde tot goals van Sherida Spitse en Romée Leuchter in de 70e en 73e minuut. Dankzij de overwinning neemt Ajax de koppositie weer over van FC Twente. De concurrent uit Enschede had de eerste plaats voor even in handen, nadat zondag met 0-2 van sc Heerenveen werd gewonnen. FC Twente verzekerde zich wel van de tweede periode. Twente is nu zeker van deelname aan de Eredivisie Cup.

PSV lijkt de titel te kunnen vergeten. De ploeg van trainer Rick de Rooij was bij winst volop terug in de race geweest, maar geeft nu acht punten toe op Ajax en zeven op FC Twente. Ajax is bezig aan een uitstekende reeks in de competitie. De tweevoudig landskampioen won tien van de laatste elf wedstrijden. Alleen van FC Twente werd in die reeks verloren.

De Eredivisie is nu op tweederde van de competitie. De negen ploegen spelen anderhalve competitie. Ajax zal als koploper het meeste thuisvoordeel hebben bij het derde deel van de competitie.