Chelsea-keeper Kepa mist als enige strafschop en Liverpool wint League Cup

Liverpool heeft zondag voor de negende keer de League Cup gewonnen. De ploeg van manager Jürgen Klopp was in een zinderende finale op Wembley na strafschoppen te sterk voor Chelsea, nadat er in 120 minuten niet was gescoord. Kepa Arrizabalaga, die in minuut 119 was ingevallen voor uitblinker Edouard Mendy, was de enige speler die miste. Het werd 11-10.

Liverpool leek halverwege de tweede helft op voorsprong te komen via Joël Matip, maar het doelpunt werd op advies van de VAR afgekeurd omdat Virgil van Dijk in de aanloop ernaartoe buitenspel stond. Elf minuten later werd ook een goal van Kai Havertz voor Chelsea geannuleerd wegens buitenspel. Van Dijk was in blessuretijd met een kopbal dicht bij de openingstreffer, maar Mendy keerde de inzet. In de verlenging werden treffers van Romelu Lukaku en Havertz ook afgekeurd wegens buitenspel.

James Milner, Marcos Alonso, Fabinho, Romelu Lukaku, Virgil van Dijk, Kai Havertz, Trent Alexander-Arnold, Reece James, Mohamed Salah, Jorginho, Diogo Jota, Antonio Rüdiger, Divock Origi, N’Golo Kanté, Andrew Robertson, Timo Werner, Harvey Elliott, Thiago Silva, Ibrahima Konaté en Trevoh Chalobah schoten allemaal raak. Op 10-10 was het de beurt aan de doelmannen. Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher schoot overtuigend binnen, waarna Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga hoog over schoot.

Dankzij de overwinning is Liverpool nu alleen recordhouder wat betreft het aantal gewonnen League Cups. The Reds deelden het record met Manchester City en wonnen het Engelse bekertoernooi eerder in 1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003 en 2012.