Skiester Nufer pakt eindelijk World Cup-zege, Ledecka 1e en 2e

Na de olympische onderbreking van een paar weken is ook de World Cup alpineskiën weer verder gegaan. Bij de vrouwen gebeurde dat gedurende het weekeinde in Zwitserland en wel in Crans-Montana, waar op beide dagen een afdaling op het programma stond.

Zaterdag
De Oostenrijker Mirjam Puchner ging als derde naar beneden en was de eerste met een echt snelle tijd, hoewel Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen gelijk daarna nog eens dik zeven tienden van een seconde harder ging. Mowinckel hield de leiding tot Ester Ledecka de finish bereikte: de Tsjechische alleskunner was 0,21 seconden sneller. Daar zou niemand meer aan komen en ook Mowinckel's positie bleef staan, plek drie ging op 0,42 seconden naar de Oostenrijkse Cornelia Hütter.

Zondag
Priska Nufer werd op zaterdag vierde, op zondag kwam ze als tweede de piste af en noteerde ze een tijd waar de een na de ander zich op stuk beet. Haar Zwitserse landgenote Corinne Suter kwam tot op 0,27 seconden, Sofia Goggia uit Italië naderde Nufer tot 0,23 seconden. Ledecka was de grootste bedreiging, maar de Tsjechische strandde op 0,11 seconden en Hütter, die erg snel was, ging hard onderuit. Daarmee was Nufer's eerste World Cup-podium, gelijk een overwinning, na 144 starts eindelijk een feit, voor Ledecka en Goggia.