Uitslag Go Ahead Eagles - Ajax

Ajax heeft een verrassende nederlaag geleden vanmiddag in Deventer. Go Ahead Eadgles, de nummer dertien, won met 2-1 van de koploper in de Eredivisie.

Al na twee minuten spelen kreeg Ajax een grote kans, maar Klaassen raakte de lat met zijn kopbal. Daarna volgde een periode van weinig grote kansen, al had Ajax wel veelvuldig de bal en loerde Go Ahead op de counter. In de 18e minuut was het verrassend Go Ahead dat op voorsprong kwam. Cordoba trok vanaf rechts naar binnen en schoot met links raak, al werd zijn schot nog wel van richting veranderd oor Blind. Ajax kreeg in de 30e minuut de kans op gelijkmaker maar de volley van Blind gaat net naast het doel. Op slag van rust werd het zelfs 2-0. Rommens passeerde van dichtbij doelman Onana en zorgde ervoor dat Go Ahead met een zeer goed gevoel de rust inging.

In de 53e minuut kreeg Ajax een kans via Tadic maar de kopbal ging over het doel. In de 60e minuut werd Go Ahead weer even gevaarlijk, maar het schot van Kramer werd geblokt. In de 64e minuut was het Berghuis die Ajax weer terug in de wedstrijd bracht. Berghuis kopte de 2-1 binnen nadat Kramer de bal niet helemaal goed inschatte. De Amsterdammers probeerde de druk vervolgens op te voeren maar slaagde daar niet echt in. Tien minuten voor tijd had Danilo een kans op de gelijkmaker maar hij kopte naast. Vijf minuten later had Tadic een kansje maar zijn schot werd eenvoudig gered door doelman Noppert.

Bij Ajax stond Onana onder de lat omdat eerste doelman Pasveer een gebroken vinger heeft en ook Jay Gorter (afgelopen zomer overgekomen van Go Ahead) en routinier Maarten Stekelenburg niet fit zijn.

Go Ahead Eagles

2 - 1

AFC Ajax

 18' Cordoba
 45+3' Rommens
   64' Berghuis
 
 Gele kaart: Martina, (Go Ahead Eagles),
 
Stadion: De Adelaarshorst, Deventer
Toeschouwers: 0
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Noppert
Martina
Idzes (Lucassen/70)
Nauber
Kramer
Deijl
Brouwers
Rommens
Cordoba(Heil/70-Linthorst/90+5)
Lidberg (Botos/70)
Oratmangoen
  Onana
Rensch (Mazraoui/46)
Schuurs
Martínez
Blind
Álvarez (Danilo/ 59)
Berghuis
Klaassen (Gravenberch/59)
Antony (Kudus/82)
Haller
Tadic