Jakobsen wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Fabio Jakobsen heeft de Belgische semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. In de sprint om de zege was de Nederlander net iets sneller dan de Australiër Caleb Ewan. Hugo Hofstetter legde beslag op de derde plaats.

Vanuit de start zou er een kopgroep ontstaan van zeven renners. Het peloton hield alles onder controle en op de laatste helling van de heuvelzone ontstond er een nieuwe kopgroep van zeventien renners met onder meer Kasper Asgreen, Tiesj Benoot en Matteo Trentin.

Met nog vijftig kilometer te gaan werd het een strijd tussen de ruime kopgroep en het peloton, waarin de sprintersploegen aan het werk gingen. Lange tijd bleef het verschil hangen rond de halve minuut en leek het peloton makkelijk de kopgroep in te lopen. Daar dachten Taco Van der Hoorn, Jhonatan Narvaez en Christophe Laporte anders over.

Het trio verdedigede lang een voorsprong van tien seconden, maar werden in de laatste kilometer toch ingerekend door het peloton, waarvan Jakobsen net wat sneller was dan Ewan. Voor de snelle Nederlander is het alweer zijn vijfde seizoenszege in het nog jonge seizoen.