Indrukwekkende Van Aert wint Omloop het Nieuwsblad

De eerste voorjaarsklassieker is gewonnen door Wout van Aert. De Belgisch kampioen reed op vijftien kilometer op de Bosberg weg bij de rest en bouwde vervolgens zijn voorsprong uit. Europees kampioen Sonny Colbrelli won de sprint voor de tweede plaats, voor Greg van Avermaet.

Hoewel er al genoeg wedstrijden zijn geweest wordt door velen de Omloop het Nieuwsblad gezien als start van het seizoen. Bijna al klassiekerstoppers waren aanwezig in Gent. Vanuit de start kreeg een kopgroep van zeven renners de ruimte van het peloton. Geen belangrijke renners zaten in de kopgroep en die kregen dan ook de ruimte van het peloton. Het verschil liep op naar de acht minuten, waarna Jumbo-Visma in dienst Van Aert de controle nam in het peloton.

De Nederlandse ploeg zorgde ervoor dat het verschil hard terug liep. In de voorfinale reden Stefan Küng, Florian Vermeersch en Loïc Vliegen weg uit het peloton en zouden als eersten de kop van de wedstrijd terug zien. De drie namen met de andere leden van de voormalige kopgroep een voorsprong van één minuut op het peloton.

Daarna zette Van Aert zijn mannen op kop en op Berendries trok Tiesj Benoot hard door. De nieuwe meesterknecht van Van Aert reed met een versnelling het gat naar de kopgroep samen met Tom Pidcock, Jhonatan Narvaez en Sonny Colbrelli.

In aanloop naar de Muur van Geraardsbergen had Benoot opeens een kleine voorsprong, waarna de nieuwe aanwinst van Jumbo-Visma als eerste opdraaide op de bekende helling in Vlaanderen. Benoot zou weer gegrepen worden, waarna op de laatste helling, de Bosberg, de beslissing moest brengen.

Daar liet Van Aert zijn klasse zien. De Belgische kampioen reed op vijftien kilometer van de streep iedereen uit het wiel en zou vervolgens met een halve minuut winnen in Ninove. Colbrelli won de sprint voor de tweede plaats, voor Van Avermaet.