Philipsen net te snel voor Kooij in vijfde etappe UAE Tour

Jasper Philipsen heeft een nieuwe ritzege geboekt in de UAE Tour. De Belg van Alpecin-Fenix was in de vijfde etappe net iets te snel voor de talentvolle Nederlander Olav Kooij. In de top van de algemeen klassement veranderde er niks en blijft Tadej Pogacar aan de leiding staan.

Na de bergetappe naar Jebel Jais stond er vandaag weer een vlakke etappe op het programma in de Emiraten. De renners moesten 182 kilometer afleggen over vlakke wegen. Lange tijd reed er een kopgroep van vier vooruit. In de laatste dertig kilometer ging de Tsjech Michael Kukrle er alleen vandoor, maar hij werd in de slotkilometers gegrepen.

In het slot van de etappe kreeg Pogacar te maken met een lekke band. Even dreigde tijdverlies voor de leider in deze rittenkoers, maar de Sloveen van UAE Emirates werd door zijn teamgenoten op tijd teruggebracht en kon ook na vandaag de rode leiderstrui aantrekken.

De massasprint moest de beslissing brengen wie de vijfde etappe zou gaan winnen. Daarin was Philipsen de snelste. Na de winst in de openingsetappe was de snelle Belg ook de beste in etappe vijf van de UAE Tour. Hij won voor de jonge Nederlander Kooij. Sam Bennett legde beslag op de derde plaats.