Norris snelste op eerste testdag, Verstappen rijdt meeste rondjes

Aan de Formule 1-testdagen valt niet altijd evenveel af te lezen maar vooralsnog lijkt het met de betrouwbaarheid van Red Bull Racing goed te zitten. Max Verstappen legde 147 rondes af tijdens de eerste testdag in Barcelona en daarmee reed hij de meeste kilometers van de dag. McLaren-coureur Lando Norris was de snelste van de dag.

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya keek iedereen zijn ogen uit naar alle nieuwe Formule 1-wagens. Na de introductie van de nieuwe reglementen zien de bolides er duidelijk anders uit dan eerdere jaren. Lewis Hamilton maakte speciaal een rondje door de pits om alle nieuwe wagens te bekijken.

Vooral de onthulling van de RB18 van Max Verstappen trok veel bekijks. De Nederlander kon zonder problemen zijn programma van de dag afwerken. Buiten een klein slippertje waardoor hij buiten de baan belande lijkt zijn dag prima verlopen. Hij bleef ver van de snelste tijd van de dag, maar het verschil in rondetijden wil niet altijd iets zeggen tijdens een testweekend.

Alfa Romeo en Haas hadden in de ochtend last van technische problemen waardoor hun coureurs Robert Kubica (9 rondjes) en Nikita Mazepin (20 rondjes) niet veel in actie konden komen.

Na Norris die in 1:19,568 rondging, was Charles Leclerc de op één na snelste met 1:20,165. Teamgenoot Carlos Sainz was daarachter in 1:20,416 de derde snelste. Het Mercedes-duo wist de vierde en vijfde tijd neer te zetten. George Russell bleef met 1:20,784 zijn teamgenoot Hamilton net voor, hij ging rond in 1:20,929.