Bissegger verslaat Ganna in tijdrit UAE Tour, Dumoulin derde

Stefan Bissegger heeft de individuele tijdrit in de UAE Tour gewonnen. De Zwitserse tijdritspecialist van EF Education-EasyPost was over een parcours van negen kilometer zeven seconden sneller dan wereldkampioen Filippo Ganna. Bissegger is ook de nieuwe leider in de UAE Tour.

Bissegger was vooraf een van de favorieten voor de dagzege. De Zwitserse tijdritspecialist maakte dat ook helemaal waar. De 23-jarige renner van EF Education-EasyPost was aan de streep maar liefst 24 seconden sneller dan Mikkel Bjerg, die op dat moment de snelste tijd had staan.

Daarna was het de beurt aan Ganna. De tweevoudig wereldkampioen op dit onderdeel zou niet aan de tijd van Bissegger komen. Bij het eerste tussenpunt was de Italiaan al wat langzamer dan de Zwitser en na negen kilometer moest hij zeven seconden toegeven op Bissegger.

Van de klassementsrenners deed Tom Dumoulin de beste zaken. De Nederlands kampioen noteerde halverwege een uitstekende tussentijd en aan de finishstreep noteerde hij een tijd van negen minuten en 57 seconden en was daarmee veertien seconden langzamer dan de winnaar, maar bleef de Nederlander van Jumbo-Visma wel de andere klassementsrenner voor. Tadej Pogacar moest vier seconden toegeven op Dumoulin.

Woensdag is er weer een belangrijke dag voor de klassementsrenners op het programma. Dan staat namelijk de eerste van de twee bergritten in de UAE Tour op het programma. Morgen ligt de finish op de Jebel Jais, een klim van maar liefst ruim achttien kilometer.