Alpine presenteert nieuwe A522

Het team van Alpine presenteerde vandaag in Parijs als een van de laatste teams haar strijdwapen voor komend seizoen. De bolide werd gedoopt als de A522 en kent een nieuwe livery.

Waar de Alpine vorig jaar overwegend blauw kleurde, prijkt het roze van titelsponsor BWT ditmaal duidelijk op de vleugels en sidepods. Fernando Alonso en Esteban Ocon komen opnieuw uit voor het team van Alpine en worden vergezeld door reservecoureur en F2-kampioen Oscar Piastri. Een ander nieuw gezicht is Otmar Szafnauer die vorige week officiëel bevestigd werd als teambaas.

CEO Laurent Rossi is optimistisch maar erkent dat 2022 nog een groot vraagteken is: “Vijfde is het minimale waar we op moeten mikken na wat we vorig seizoen hebben bereikt. Tot dusver hebben we telkens onze doelstellingen gehaald en zijn we tevreden over de progressie. We moeten ook realistisch zijn en erkennen dat, voor we de baan op gaan, we nog niet weten waar we staan”.

De vraag tot in hoeverre de gepresenteerde bolide afwijkt van de uiteindelijke versie wordt snel beantwoord. De A522 zal morgen haar eerste meters maken tijdens een shakedown op het circuit van Barcelona.