Cavendish sprint naar zege in UAE Tour

De tweede etappe in de UAE Tour is gewonnen door Mark Cavendish. De Britse sprinter van Quick-Step Alpha Vinyl won voor Jasper Philipsen, die zondag de openingsetappe had gewonnen. Philipsen blijft wel leider in de UAE Tour.

De tweede etappe was er ook een voor de sprinters. Een kleine 180 kilometer moest er worden afgelegd tussen Hudayriyat Island en Abu Dhabi Breakwater. Even was er dreiging voor waaiers, maar de wind stond niet gunstig genoeg om dat door te zetten.

Lange tijd reden er drie renners vooruit. De vroege kopgroep werd ruim voor de finishstreep ingehaald, waardoor we voor de tweede dag op rij een massasprint kregen in de UAE Tour. In die massasprint was Cavendish net wat sneller dan Philipsen en Pascal Ackermann. Olav Kooij zat ver in aanloop naar de sprint, maar met een sterke sprint wist de jonge Nederlander van Jumbo-Visma zich naar de vierde plaats te sprinten.

Dinsdag staat de eerste test voor de klassementsrenners op het programma. Dan staat namelijk de individuele tijdrit over negen kilometer op het programma.