FOK! Wat een weer: het houdt niet op

winterbanner

Het is wisselend bewolkt en in het oosten komt aanvankelijk nog een enkele bui voor. In de loop van de ochtend trekken de buien oostwaarts weg en gaat het van het westen uit enige tijd regenen, in het (noord)oosten komt ook natte sneeuw voor. In de middag volgen er enkele opklaringen maar kan ook nog een enkele bui voorkomen. Het blijft hard waaien met in de ochtend langs de kust opnieuw kans op storm, 9 Bft, en (zeer) zware windstoten tot ca. 100 km/uur. Landinwaarts komen windstoten van 75-90 km/uur voor., in het oosten met name in de middag. De wind draait in de loop van de dag naar noordwest en neemt later in de middag geleidelijk af. De middagtemperatuur blijft rond 8°C steken.

Komende nacht zijn er opklaringen en wordt het geleidelijk overal droog. De minima lopen uiteen van 4°C aan de kust tot dicht bij het vriespunt landinwaarts. De wind neemt af naar zwak tot matig en draait geleidelijk van noordwest naar zuidwest.

Morgen overdag is het aanvankelijk zonnig en droog. In de loop van de ochtend raakt het echter alweer bewolkt en in de middag gaat het regenen. In de avond wordt het in het westen droger en klaart het daar ook af en toe op. De maxima lopen uiteen van 7°C in het noordelijk kustgebied tot 10°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

 

Vooral de kracht mag wel veranderen.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!