Uitslag FC Utrecht - Vitesse

Vitesse heeft zondag bij FC Utrecht nipt een punt gepakt. Door een laat doelpunt van Danilho Doekhi eindigde de wedstrijd in 1-1. Het duel in stadion Galgenwaard werd tot twee keer toe stilgelegd omdat supporters van Vitesse met vuurwerk aan het gooien waren.

Na een kwartier kwam FC Utrecht op een gelukkige manier op voorsprong. Nadat een terugspeelbal in een plas belandde en niet verder rolde, zag Sylla zijn kans schoon. Hij was de uitgekomen Houwen te slim af en kon vervolgens makkelijk scoren.

In de tweede helft leek Utrecht makkelijk op weg naar de zege na een directe rode kaart van Adrian Grbic. Maar na de rode kaart van Vitesse kregen de Arnhemmers meer grip op de wedstrijd en had het eigenlijk een penalty moeten krijgen nadat invaller Willem Janssen vasthield bij Openda. Gek genoeg gaf scheidsrechter Lindhout geen strafschop, ondanks dat hij ook nog naar het VAR-scherm werd geroepen. Lindhout bleef bij zijn beslissing en leek Utrecht de drie punten over te houden aan de wedstrijd tegen Vitesse. De uitploeg kreeg toch waar het recht op had. In de blessuretijd kopte Danilho Doekhi alsnog raak en werden de punten gedeeld in de Galgenwaard.

FC Utrecht

1 - 1

Vitesse

14' Sylla    90+2' Doekhi

Gele kaart: v.d.Streek, Sylla, Maher, (FC Utrecht), Tronstad,Wittek, (Vitesse)
 Rode kaart: , Gribic (66) (Vitesse)

Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 16.866
Arbiter: Lindhout