Uitslag PSV - sc Heerenveen

PSV bezet ook na dit weekend plek twee in de Eredivisie. Na een moeizame eerste helft werd Heerenveen met 3-1 verslagen.

PSV kwam in de dertiende minuut op 1-0. Het was Madueke die de bal hard in het dak van het doel schoot. Acht minuten later kregen de Friezen een grote kans. Na een snelle counter vond De Jong Halilovic maar die schoot naast. Even daarna was het weer Heerenveen die de stand weer gelijk kon trekken. De Jong gaf de bal van Van Hooijdonk die vrij stond maar die schoot echter ruim over. In de 36e minuut kwamen de Friezen wel op 1-1. De bal kwam voor de voeten van Halilovic en die zag zijn schot via PSV-verdediger Boscagli in het doel verdwijnen. Even daarna was het bijna 1-2 na een koppoging van De Jong die werd weggekopt door Gutierrez.

PSV begon prima aan de tweede helft. Vanaf randje zestien liet Götze met zijn schot doelman Mulder kansloos. Het spel bij PSV leek te gaan lopen en vijf minuten later stond het 3-1 nadat Veerman de bal hard tegen de touwen schoot. Daarna was het niet meer spannend. PSV deed het rustig aan. Heerenveen drong soms aan maar gevaarlijk werd het niet. Al werd het nog even spannend zes minuten voor tijd toen tot twee maal toe Mauro Juniort redding bracht op een poging van dichtbij van Musaba.

PSV

3 - 1

sc Heerenveen

 13' Madueke
 46' Götze
 50' Veerman
   36' Halilovic
 
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 000
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Mauro Júnior
Teze
Boscagli
Max
Madueke (Doan/46)
Sangaré
Veerman (Vertessen/90)
Gutiérrez (Vinícius/43)
Gakpo (Bruma/46)
Götze (v.Ginkel/82)
  Mulder
v.Ewijk
v.Beek
Dresevic
Woudenberg
Madsen (Tahiri/87)
Haye (Ras/87)
De Jong (Al Hajj/72)
Halilovic (v.d.Heide/82)
v.Hooijdonk (Musaba/72)
Sarr