Uitslag Willem II - Ajax

Ajax heeft met veel moeite gewonnen bij Willem II. In een zeer nat Tilburg wonnen de Amsterdammers met 0-1 dankzij een late goal van Jurriën Timber.

Ajax begon matig aan het duel tegen Willem II. Voor rust was de thuisploeg de meest gevaarlijke ploeg met een aantal uitvallen, maar in de eindfase was het slordig. In de tweede helft zette Ajax meer aan en kreeg het ook een aantal kansen op de 0-1.

Na tien minuten in de tweede helft leek Ajax via Dusan Tadic op voorsprong te komen. De aanvoerder van de Amsterdammers schoot bekeken met rechts raak, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel bij Antony. Ajax bleef de druk opvoeren en kreeg via Davy Klaassen uit een uitstekende kans op de openingstreffer, alleen zorgde een been van een Willem II verdediger ervoor dat hij niet kon scoren. Ook Noussair Mazraoui was dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Willem II leek op weg naar een gelijkspel, alleen tien minuten voor tijd viel alsnog het doelpunt voor Ajax. Timber tikte van dichtbij raak uit een voorzet van Antony. In het verdere verloop probeerde Willem II nog wat druk naar voren te geven, maar de defensie van de Amsterdammers kwamen nooit meer in de problemen en neemt de ploeg van Erik ten Hag de drie punten mee naar Amsterdam.