FOK! Wat een storm: 4 doden, Eunice verlaat het land maar niet zonder slag of stoot

Goedemorgen, zoals jullie al in het weerbericht hebben kunnen lezen koerst storm 'Eunice' op ons land af, en die gaat hoogstwaarschijnlijk wel voor wat problemen zorgen.

Update 21:30
Storm Eunice heeft in Nederland een vierde mensenleven geëist. Het gaat om een automobilist die overleed na een aanrijding met een omgewaaide boom bij het Groningse Adorp.

Wat gaat er de komende uren gebeuren en is er gebeurd de afgelopen uren?
Tot nog toe zijn er drie door Eunice veroorzaakte doden gemeld, in Diemen is een derde dode gemeld door wederom een omvallende boom. Ook Ellemieke Vermolen is met haar auto getroffen door een omvallende boom, zij kan dit nog wel navertellen.

Eunice zal vanavond het land verlaten. Vanavond is de wind nog krachtig met landinwaarts stoten van 100 tot 120 km/u, ook in het oosten is een NL-Alert afgegeven, nadat deze eerder was in het westen. Aan de kust kunnen windsnelheden van 130 km/u worden bereikt. Later vanavond en vannacht neemt de wind af. Morgen zijn we nog niet van de wind verlost, ook dan zijn windstoten van 80 km/u niet uitgesloten landinwaarts.

Update 16:25
In Amsterdam is een dode te betreuren door een omgevallen boom. De persoon was na het ongeval nog wel in leven maar heeft uiteindelijk het leven gelaten. In Diemen kwam een boom op een auto waarvan de inzittende is overleden. Ook is een deel van het dak van het Cars Jeans Stadion, het stadion waar ADO Den Haag speelt, losgeraakt door de wind. Door de storm waren alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de wedstrijd van de Eredivisie afgelast.Update 15:25

Inmiddels is Eunice in het land en laat dit goed merken met windstoten van 140-150 km/u in oa Hoek van Holland. De treinen rijden niet meer, Thuisbezorgd is gestopt met bezorgen voor vandaag. Het koufront raast over Nederland met als aankomst flinke windvlagen en slagregens. Deze voorbode duurt maar kort. Daarna koelt het af.

Niet alleen Nederland heeft last van deze storm. Ook in België spookt het, Engeland kan de schade op gaan maken die Eunice heeft aangericht aan oa de O2 Arena en er is een dode te betreuren.

Eerdere berichtgeving:
Nadat gisteren al bekend werd dat de Nederlandse Spoorwegen vanmorgen een stormdienstregeling rijden en vanaf 14:00 uur het hele land platleggen, begint de dag vandaag goed voor uw redacteur van dienst. Zojuist maakte de Gemeente Amsterdam op Twitter bekend dat alle GGD test- en vaccinatielocaties om 13:00 uur de deuren sluiten. Mensen die voor vanmiddag een afspraak hebben worden gebeld om deze te verzetten. Zelf heb ik inmiddels gebeld en mijn afspraak verzet naar een locatie in Zaandam.

Waar deze 'Storm des Doods' vandaag nog meer verantwoordelijk voor gaat zijn? We houden je in dit blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Blijf daarnaast het weerbericht in de gaten houden voor updates!