Covi verslaat Colombianen bergop in Ruta del Sol

Alessandro Covi heeft de tweede rit in de Ruta del Sol gewonnen. Op een lastige aankomst was de Italiaan van UAE Team Emirates te sterk voor Colombianen Miguel Ángel López en Iván Ramiro Sosa. Covi neemt door de zege ook de leiderstrui over van Rune Herregodts, die woensdag de openingsetappe had gewonnen.

De tweede etappe in de Ruta del Sol was er een met een lastige beklimming op het einde. Onderweg lagen er ook een aantal beklimmingen op het parcours. Lange tijd reden vijf renners voorop, maar bij ingaan van de laatste klim was de kopgroep weer ingerekend en konden de renners zich gaan opmaken voor de slotbeklimming van drie kilometer.

Wout Poels liet zich op de beklimming van voren zien. De Limburger trok ten aanval, maar werd al snel gecounterd door Covi. De Italiaan sloeg direct een gaatje op de rest van het peloton, al probeerde Miguel Ángel López het nog wel om het gat naar Covi te dichten. De Colombiaan van Astana kwam nog dicht, maar Covi was net wat te sterk voor López en pakte de zege. Voor de 23-jarige Italiaan was het alweer zijn tweede zege in één week tijd. Eerder won hij ook al de Ronde van Murcia.