Freestyleskiester Gremaud pakt olympisch goud op slopestyle

Op de Olympische Spelen van Beijing is dinsdag de wedstrijd op de slopestyle voor de freestyleskiesters afgewerkt. In het Genting Snow Park in Secret Garden was de finale spannend, maar het thuispubliek kon niet voor de gedroomde favoriete juichen.

In de eerste run scoorde Mathilde Gremaud welgeteld 1,10 punten, maar de Zwitserse winnares van zilver in Pyeongchang herstelde zich in run twee door een score van 86,56 punten neer te zetten. Daarmee ging ze voorbij aan de Estse Kelly Sildaru, die in run één 82,06 punten had laten noteren. De derde plek was in handen van de Amerikaanse Maggie Voisin, die in Pyeongchang net naast de medailles greep.

De beslissende derde run leverde Gremaud geen verbetering op van haar score, terwijl de Russische Anastasia Tatalina met 75,51 punten naar de derde plek opschoof. Vervolgens haalde de Amerikaans-Chinese thuisfavoriete Eileen Gu echter een mooie run uit de hoge hoed, hoewel ze de laatste sprong redelijk op safe deed. Dat leverde 86,23 punten op, net niet genoeg voor goud. Dat ging naar Gremaud, voor Gu en Sildaru, wiens 82,06 uit run één goed bleek voor brons.