NFL: Bengals en Rams strijden om Super Bowl

In het Californische SoFi Stadium in Inglewood is zondagavond de 56e editie van de Super Bowl afgewerkt, de finale in het NFL-seizoen. De Cincinnati Bengals namen het daarin op tegen de Los Angeles Rams, wat voor een mooie wedstrijd zorgde.

Halverwege het eerste kwart openden de Rams de score: Matthew Stafford bereikte Odell Beckham Jr voor een uitmuntende touchdown. Evan McPherson deed namens de Bengals wat terug met een 29-yard field goal, maar vroeg in het tweede kwart liepen de Rams weer uit na een 11-yard touchdown pass van Stafford op Cooper Kupp: 13-3.

Nog voor de rust kwamen ook de Bengals weer beter in de wedstrijd: een trick play bezorgde running back Joe Mixon de bal, die vervolgens Tee Higgins met een korte pass bediende voor een touchdown en 13-10. Dat werd vroeg in de tweede helft nog beter: quarterback Joe Burrow stuurde Higgins over 75 yards op pad voor een volgende touchdown.

Kort daarop trapte McPherson vanaf 38 yards raak voor 13-20, gevolgd door een 41-yard field goal van Matt Gay namens de Rams: 16-20. De Bengals leken een historische zege te gaan pakken, maar de Rams konden nog één keer aanvallen. In de laatste poging wist Stafford de bal precies bij Kupp in de endzone te krijgen voor 23-20, wat de Rams de tweede Super Bowl ooit opleverde en de eerste sinds 1999.